verhalen en sfeerimpressie

5 mooie windschermen voor jouw terras

5 mooie windschermen voor jouw terras

5 mooie windschermen voor jouw terras

Windschermen zijn een goede oplossing voor wanneer je meer privacy wilt creëren of uit de wind wilt zitten op je terras. Zo kun je een beschutte plek maken waar je vaker kunt genieten van je terras. Windschermen komen in verschillende varianten en hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Hieronder hebben wij een aantal van onze favoriete, maar vooral mooie windschermen, op een rijtje gezet. Zo kun jij je laten inspireren en kiezen welk type het best bij jou past.

Flexibele, oprolbare windscherm voor jouw terras

Wil je wel de voordelen van een windscherm, maar heb je een beperkte ruimte en vind je het belangrijk om je windscherm makkelijk op te kunnen bergen? Dan is een flexibel, oprolbaar windscherm de oplossing voor jou. Hiermee kun je namelijk gemakkelijk weer extra ruimte creëren op jouw terras. 

 

Eén van onze favorieten is toch wel de Quality 95S. Waarom? Nou, allereerst is dit model leverbaar in veel verschillende kleuren. Zo kun je zowel de kleur van de cassette als het doek bepalen om ervoor te zorgen dat dit oprolbare windscherm perfect past bij jouw stijl. Je hebt de keuze uit een aantal kleuren voor het doek zoals: antraciet, zwart, beige of wit. De cassette heeft ook een aantal standaard kleuren om uit te kiezen zoals: helder wit, crème of antraciet grijs. Indien je daar nog niet tevreden mee bent, dan kun je ook voor een RAL kleur naar keuze kiezen. Zo heb je enorm veel vrijheid.

 

Naast de styling van het windscherm heb je ook veel opties omtrent de hoogt en uitval. Heb je een klein terras, dan is een uitval van 1 of 2 meter vaak meer dan genoeg. Mocht dit toch niet voldoen, dan kun je ook kiezen voor een uitval van 3 of zelfs 4 meter. De hoogte komt in twee varianten namelijk 120 of 185 centimeter. Zo kun je met dit model makkelijk bepalen hoeveel privacy of beschutting van de wind je nodig hebt.

 

De prijs van dit model zit in het middensegment. We hebben ook goedkopere varianten, maar de Quality 95S is zeker iedere cent waard. Kwaliteit staat namelijk voorop bij dit Nederlandse product en dat merk je! Dit windscherm is namelijk ontwikkeld met hoogwaardige materialen en beschikt over een goede spanveer en aluminium omkasting gecombineerd met RVS materialen. Zo weet je zeker dat dit scherm tegen een stootje kan en je er lang van kunt geniet. Tot slot krijg je bij dit product standaard al twee montagesteunen voor de kast en twee sluitlijsthouders. Zo kun je dit model op twee verschillende plekken bevestigen. Dat is wel zo handig.    

Strakke, glazen windscherm voor jouw terras

Wil je liever een strak en vooral super stevig windscherm? Dan is een glazen windscherm de oplossing voor jou. Deze windschermen geven jouw terras een strakke en moderne look. Het prijskaartje van deze schermen is wel wat hoger dan de andere varianten, maar daar krijg je ook een lange levensduur en weinig onderhoud voor terug.

 

Onze windschermen van glas zijn leverbaar in drie soorten glas: blank glas, satijnglas of getint glas. Bij getint glas hebben wij nog keuze uit drie varianten namelijk: grijs, blauw, groen of brons. Zo kun je zelf bepalen wat het best bij jou past. Let wel op dat je voor satijnglas, ook wel melkglas, kiest indien privacy belangrijk is. De glazen windschermen zijn statisch berekend tot windkracht 11, mits ze goed gefundeerd zijn. Voor de fundering bieden wij een aantal opties afhankelijk van jouw wensen. Zo heb je niet alleen een super strak, maar ook nog eens een zeer stevig windscherm.

 

Is een windscherm van alleen glas jou toch wat te strak en wil je jouw terras iets fleuriger en leuker aankleden? Windscherm Fleur combineert het beste van twee werelden en is een absolute topper. Zo krijg je niet alleen een kwalitatief hoogwaardig windscherm van 10mm dik veiligheidsglas, maar ook nog eens een fraaie bloembak die leverbaar is in drie verschillende kleuren. Hiermee maak je jouw terras gegarandeerd een stuk gezelliger.

Handige, verplaatsbare windscherm voor jouw terras

Zijn windschermen zwaar en moeilijk te verplaatsen? Nee hoor, niet als je kiest voor een mobiel windscherm. Deze windschermen staan namelijk vaak op wieltjes. Hierdoor kun je ze makkelijk verplaatsen zonder een hernia op te lopen.

 

In onze webshop kun je een ruim aanbod aan mobiele windschermen vinden, maar één van onze favorieten is toch wel de Flowerline. Dit premium model is namelijk een zeer duurzame investering dankzij de stevige aluminiumconstructie. Zelfs wanneer de geïntegreerde bloembak gevuld is met aarde en planten is deze nog verrassend makkelijk te verplaatsen. Daarbij is dit model bestand tegen zeer harde wind, tot ongeveer 100 km/h. Tot slot is dit model in iedere RAL kleur te bestellen waardoor je enorm veel vrijheid hebt.

 

Wil je liever een mobiel windscherm zonder bloembak, dan raden wij de Easy Mobile aan. Dit model is makkelijk op te vouwen tot een compact pakket. Daarnaast kun je de schermen in verschillende opstellingen neerzetten om een leuke draai aan jouw terras te geven. De hoogwaardige coating is verkrijgbaar in een aantal standaard kleuren, maar is ook in een RAL kleur naar keuze leverbaar. Deze schermen zijn wel iets minder goed bestand tegen harde wind, maximaal 4-5 Beaufort. Dit kan verbeterd worden door gebruik te maken van een muurbeugel, zandzak, scheerlijn of beugel voor onder de pootjes.

Meer inspiratie nodig?

Heb je toch nog niet het ideale windscherm voor jou gevonden? Kom gezellig langs in onze showroom. Daarnaast helpen onze experts je graag met het maken van de juiste keuze. Bel ons gerust op 0516 577239 of stuur een mail naar klantenservice@koopjewindscherm.nl