verhalen en sfeerimpressie

Geniet vaker van je tuin met een windscherm

Geniet vaker van je tuin met een windscherm

Geniet vaker van je tuin met een windscherm

Ga uit de tocht!

Iedere Nederlander herkent het wel. De grijze en gure winterperiode is (bijna) ten einde en je voelt dat je lichaam toe is aan wat zonlicht. Je kijkt vanuit je woning naar buiten en het lijkt een mooie, zonnige lentedag te worden. Vol goede hoop stap je naar buiten, de tuin in. Helaas kom je er al snel achter dat het toch niet zo warm is als je gehoopt had. Het zonnetje voelt vanuit je woning wel lekker aan, maar wanneer je buiten bent zorgt de wind er toch voor dat het net te koud is.

Helaas komt dit niet alleen in het voorjaar voor. Ook in de zomer, wanneer je net de familie of de buurt voor de barbeque hebt uitgenodigd, kan de wind een feestje flink bederven. Je kunt je gasten natuurlijk naar binnen brengen en daar verder vieren, maar zeg nou zelf; binnen is het toch een stuk rumoeriger en minder gezellig dan buiten. Gelukkig is er een makkelijke oplossing voor deze problemen. Met een windscherm zit je namelijk al snel, heerlijk warm, uit de wind. Zo kun je een stuk vaker genieten van je tuin en voorkom je verkouden te worden!

Windschermen geven structuur aan je tuin

Naast dat windschermen een uitstekende bescherming bieden tegen de wind kunnen ze ook structuur geven aan je tuin. Met name met een mobiel windscherm kun je gemakkelijk je tuin verdelen en leuke zithoekjes maken. Ben je het uitzicht zat? Geen probleem, een mobiel windscherm kun je namelijk heel makkelijk weer verplaatsen zonder een hernia op te lopen.  

Windschermen zorgen voor gezelligheid

Er zijn veel verschillende soorten windschermen waarmee je een gezellige plek in je tuin kunt creëren. Zo kun je kiezen voor een modern, glazen windscherm van aluminium of voor een mooi houten windscherm. Ongeacht het type windscherm dat je kiest op basis van jouw voorkeuren, je creëert er gegarandeerd een plek mee waar men graag gaat zitten.

Wil je tegelijkertijd iets meer privacy in je tuin? Dan is een oprolbaar windscherm met een hoogwaardige kunststof doek wellicht de oplossing voor jou! Zoals de naam al doet vermoeden, kun je deze windschermen makkelijk weer opbergen. Dat is met name handig wanneer je een kleinere tuin hebt of wanneer je op een ander moment weer extra ruimte wilt in je tuin. Bijvoorbeeld wanneer je wilt klussen of wanneer de kinderen extra ruimte nodig hebben om te spelen.

Hou je net als wij van planten, dan kun je er ook voor kiezen om een windscherm te nemen met een handige bloembak. Hiermee breng je de natuur nog dichterbij en kun je het Feng Shui gehalte van je tuin verhogen. Daarbij zullen jouw planten ook blij zijn met de extra bescherming tegen de wind en voorkom je dat je mooie planten omwaaien.

Windschermen voor kleine tuinen en dakterrassen

Wanneer je in de stad woont, heb je waarschijnlijk een iets minder royale tuin dan mensen op het platteland. Gelukkig hoeft een oprolbaar windscherm niet veel ruimte in beslag te nemen. Zo kun je ze zelfs in een kleinere tuin of op je dakterras installeren. Daarnaast is de extra privacy ook wel lekker en voorkom je de witte afdruk van je zwemkleding/ondergoed op je lichaam.

Keuzestress?

Ben je wel toe aan een handig windscherm, maar heb je geen idee welke het meest geschikt is voor jou? Geen zorgen, onze experts helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Bel ons gerust op 0516 577239 of stuur een mail naar klantenservice@koopjewindscherm.nl.